Adio Euroins

de Teodor
0 comentarii

Potrivit unui articol de pe libertatea.ro, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis să retragă autorizația societății de asigurări Euroins, aflată în insolvență legală. Compania are un deficit de 400 de milioane de euro față de cerința de capital de solvabilitate (SCR), iar 2,5 milioane de români sunt asigurați de companie. Deficitul va fi plătit de Fondul de Garantare a Asigurărilor (FGA), care este finanțat de stat și, în ultimă instanță, de asigurați. Decizia a fost luată joi seară de ASF, care are competența de a revoca autorizația companiilor de asigurări care nu îndeplinesc cerințele de solvabilitate.

Doua milioane și jumătate de oameni se trezesc și f…ără asigurare și cu banii luați. Vor trebui să-și facă asigurări noi, la alte firme. Evident, plătind încă o dată.

Va fi mare distracție dacă aveți ghinionul să vă tamponeze un șofer asigurat la Euroins. Mult succes să vă recuperați paguba.

La urma urmei, oalele sparte le plătim tot noi, pentru că pagubele vor fi plătite de la bugetul statului. Mai mult, prețul asigurărilor RCA va crește la toate companiile de asigurări.

Eu mi-am reînnoit polița RCA acum o săptămână. Am plătit 883 lei la Allianz, în condițiile în care n-am avut niciun eveniment în ultimii 11 ani. Pentru comparație anul trecut am plătit 752 lei, în 2018 am plătit 416 lei iar în 2015 plăteam 598 lei. Aceeași mașină, același șofer. Zero evenimente care să schimbe clasa de bonus/malus.

***

Au dat faliment Astra, Carpatica și City, acum și Euroins o ia pe același drum. În aceste condiții mai are rost să existe Autoritatea de Supraveghere Financiară?

Fotografie de by Robin Battison pe Unsplash

S-ar putea să vă placă și următoarele

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dumneavoastră de către acest site web. Utilizăm servicii furnizate de terți pentru a preveni spam-ul.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Presupunem că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate și cookies