Noile case de la Auchan: o evoluție?

de Teodor
0 comentarii

Am trecut azi pe la Auchan pentru ceva cumpărături. Evit să merg în weekend când e aglomerație și prefer să merg în timpul săptămânii, dimineața, când mulți sunt la muncă și magazinul e gol.

Așa că am luat și eu contact cu noile case de marcat fără casieri și pot spune cu mâna pe inimă că nu mi-au plăcut deloc!

Nu-mi displace ideea de case self-service, le prefer și în Hornbach, și în alte magazine pentru că de obicei treaba merge repede și câștig timp.

Ei bine, la Auchan am ajuns să pierd timp cu noile case de marcat.

Sunt genul care merge la cumpărături odată la 10 – 12 zile. Umplu coșul cu vârf cu tot ce e nevoie pentru această perioadă, urmând ca micile mărunțișuri de care mai e nevoie între timp să le iau de la Mega Image / Freshful / piață.

Pentru stilul acesta de făcut cumpărături mă împăcam mai bine cu vechiul tip de case, unde puneam produsele pe banda și casiera începea sa scaneze. Se adunau câteva produse în partea cealaltă până terminam de pus tot pe bandă. Apoi începeam să pun la loc în cos produsele deja scanate. În timpul asta casiera continua sa scaneze ce mai rămăsese pe banda. La final primeam un bonuleț cu care mergeam la automatele de plată.

Acum trebuie sa pun eu tot pe banda, pe principiul „grămada cere vârf”, sa iau apoi produsele unul cate unul, sa le scanez și la urmă să le pun înapoi în cos. Timpul petrecut în fata casei e mai mare decât în prima variantă.

Sunt ceva foste casiere care să ajute, am așteptat aproape un minut să vină una să anuleze un produs pe care-l scanasem greșit pentru că avea două coduri de bare lipite pe el.

Per total o experiență la cumpărături neplăcută. Îmi lasă senzația că pentru Auchan e mai important să mai taie din costuri decât să-și ajute clienții. Și nu cred că vor renunța la ideea asta, nici că se poate îmbunătăți prea mult în viitor. Poate mici schimbări de soft la case, dar atât.

Mai e o chestie: ar fi bine dacă ar lăsa măcar câteva case clasice, pentru cei mai în vârstă. Sau să-și instruiască foștii casieri să-i ajute din start pe vârstnici, să preia direct casele fără să li se ceară asta în mod expres.

Altfel, cred că o să o las mai moale cu Auchan pentru o perioadă, cel puțin până se mai schimbă câte ceva. Există Freshful, există Sezamo, Mega Image livrează și ei acasă, am de unde alege.

S-ar putea să vă placă și următoarele

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dumneavoastră de către acest site web. Utilizăm servicii furnizate de terți pentru a preveni spam-ul.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Presupunem că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate și cookies