PSD va câștiga detașat Primăria Capitalei

de Teodor
0 comentarii 57 vizualizări

A apărut un nou sondaj de opinie făcut de CURS pe teritoriul Bucureștiului, cu multe chestii care merită discutate un pic.

Prima chestie e că 46% din respondenți au zis că Nicușor Dan are o activitate proastă, 11% foarte proastă, în timp ce doar 30% consideră că activitatea lui e bună și 9% foarte bună. Mult mai bine stau în sondajul ăsta primarii de sector, doar 35% consideră că activitatea primarului de sector ca fiind proastă, iar 5% consideră activitatea primarului de sector ca fiind foarte proastă. Pe de altă parte 40% dintre respondenți au declarat că sunt mulțumiți de primarul de sector, 16% fiind foarte mulțumiți.

Principalele probleme ale Bucureștiului: traficul 28%, încălzirea/apa caldă 21%, parcările 14%, poluare 11%, drumurile 9%, spitale 6%, curățenia 6%,

Vedem de aici că majoritatea nemulțumirilor bucureștenilor se referă la activitatea Primăriei Generale. De trafic ar trebui să se ocupe PMB. De termoficare, tot PMB. Ca să mai reducem un pic poluarea sunt necesare măsuri nepopulare: restricții de trafic, controale, etc. și nimeni nu-și asumă astfel de măsuri, ar fi sinucidere politică.

Parcările și drumurile se împart cam jumătate la PMB și jumătate la primăriile de sector. Nu știu cum se împart spitalele. Curățenia e la sectoare.

N-am văzut pe nimeni să se plângă de școli sau de lipsa acestora, semn că nu prea punem preț pe educație.

Nici de starea parcurilor nu se plânge nimeni. Am fost în weekend prin Herăstrău să facem un pic de mișcare și să se dea prințesa familiei în leagăne. Locul de joacă din cel mai mare parc al Bucureștiului arată mai rău decât cel de la noi din comună. Mi se pare absurd să nu faci niște reparații de rutină. Nu zic să se schimbe tot, dar toate elementele rupte sau lipsă trebuie rezolvate ieri.

Alte nemulțumiri

Deloc surprinzător, 68% din Bucureșteni zic că mergem într-o direcție greșită.

Doar 8% din locuitorii capitalei au declarat că nu sunt afectați de creșterea prețurilor, în timp ce 54% sunt foarte afectați și 35% de declară afectați. Cam mari procentele pentru un oraș ce produce aproape un sfert din PIB-ul țării și în care veniturile sunt peste media pe țară.

PSD va câștiga detașat Primăria Capitalei

La întrebarea privind intenția de vot dacă duminica viitoare ar fi alegerile locale, PSD-ul conduce detașat, cu 29%. USR și PNL sunt umăr la umăr cu 17%, iar în coasta lor stă AUR cu 15%. Restul partidelor nu contează.

Marea problemă e că avem alegeri într-un singur tur, ceea ce înseamnă că o vom avea pe Gabriela Firea primar. Singura șansă de a-l avea în continuare pe Nicușor Dan primar ar fi ca acesta să fie susținut de o alianță PNL-USR. Cred că mai degrabă câștig marele premiu la 6/49 decât să se întâmple asta.

Va fi mai rău!

Dacă în acest sondaj 29% din respondenți de declară nemulțumiți de trafic, sunt convins că până la finalul anului acest procent va crește. Spun asta pentru că în această vară pornesc câteva mari șantiere pentru înlocuirea țevilor de la termoficare.

Avem cam așa: un prim lot de 7.6km în sectoarele doi și trei. Al doilea lot are si el 7.6km, în sectorul 1. Lotul al treilea cuprinde 12 km de conductă magistrală, în sectoarele 4, 5 și 6. Al patrulea lot urmărește înlocuirea altor 7,2 km de conductă magistrală în sectoarele 4 și 5. Avem apoi alte trei șantiere cumulând 6.6km de rețea, în sectoarele 2, 4 și 6. Nu am menționat toată lista străzilor, e prea lungă să o pun aici.

În total se vor înlocui nu mai puțin de 45 de kilometri de conducte magistrale, o lucrare de mare anvergură ce va da și mai mult peste cap traficul, ceea ce, evident, va crește și mai mult gradul de nemulțumire la adresa lui Nicușor Dan.

 

Și va veni Gabriela Firea și va câștiga postul de primar general. Va găsi o bună parte din problemele orașului rezolvate. Va găsi o situație financiară stabilă. Parcă văd că se va apuca din nou de spart bani pe prostii și pe populisme ieftine, în timp ce noi ne vom fute încă patru ani din viață sperând să se schimbe câte ceva în bine.

S-ar putea să vă placă și următoarele

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dumneavoastră de către acest site web. Utilizăm servicii furnizate de terți pentru a preveni spam-ul.