Schengen

de Teodor
0 comentarii 42 vizualizări

Stăteam așa și filozofam cu un pahar de vin în mână, căștile pe urechi, un pic de Powerwolf dat tare, și mă gândeam la toată tevatura asta cu înaintarea României în Schengen. Și sunt câteva chestii care nu-mi dau pace.

1️⃣În orice altă țară civilizată un eșec precum respingerea intrării în Schengen s-ar fi lăsat cu demisii de onoare, cu turnat de cenușă în cap, cu măsuri urgente de reparat nefăcuta. La noi toți stau liniștiți, nu-i deranjează nimeni.

2️⃣Cine-i mai votează pe ăștia, știți ce-s mamele voastre.

3️⃣Dacă se dorea rezolvată problema frontierelor, chiar și acum, în al doisprezecelea ceas, se deblocau urgent bani pentru repararea scanerelor existente, se cumpărau câteva scanere noi, se rezolvau rapid cele mai stringente probleme de care se plâng austriecii.

4️⃣Să fim serioși, toată lumea știe că principalele rute pe care vin migranții nu trec prin România. Și apoi, de ce nu se supără pe unguri și pe sloveni? Că ei sunt acum cei ce apără frontiera Schengen pe ruta balcanică.

5️⃣Austria e numai bună de țap ispășitor. Toată lumea și-a vărsat nervii pe Austria, puteți urmări festivalul de înjurături pe pagina de Facebook a Ambasadei Austriei. Treaba asta convine de minune politicienilor noștri care au scăpat de a fi luați la întrebări, deși erau primii care trebuiau să fie trași la răspundere pentru acest eșec.

6️⃣Austriecii merită boicotați pentru că au fost mizerabili. Evident, la nivel personal nu putem boicota tot. Dar suntem mulți și împreună suntem o forță deloc de neglijat.

7️⃣Ce facem cu firmele austriece ce implementează mari proiecte de infrastructură? Îi trimitem în aia a mă-sii și rămânem cu drumurile ca pe vremea dacilor?

8️⃣Era ieri o știre prin Economica cum că Fondul Proprietatea a vândut acțiunile pe care le deținea la Petrom. Adică vreo 3% din deținerea statului român la Petrom. În loc să cumpărăm tot ce e disponibil pe piață și să recuperăm Petromul, noi vindem și ce avem. Noaptea minții.

9️⃣Unii sunt fix precum lingura de căcat aruncată în butoiul cu miere în încercarea de a se cățăra pe subiect și a obține capital politic.

S-ar putea să vă placă și următoarele

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dumneavoastră de către acest site web. Utilizăm servicii furnizate de terți pentru a preveni spam-ul.