Noi proprietari pentru cabane din Bucegi

de Teodor
0 comentarii

Săptămâna aceasta am citit două știri interesante privind cabanele din Bucegi.

O primă știre se referă la Cabana Caraiman ce are un nou proprietar și se preconizează reintroducerea ei în circuitul turistic după mai bine de 15 ani de când a fost închisă publicului.

A doua știre e că și Cabana Babele e de vânzare. Sper să se vândă și să o cumpere cineva care să aibă timpul și resursele să o pună pe picioare, că ultimii proprietari au fost mai mulțumiți să încaseze chiria pentru antenele GSM instalate pe cabană decât să o mențină deschisă pentru turiști. E o cabană atât de urâtă ca am doar una sau două poze în care apare, din câteva mii de fotografii făcute în Bucegi.

Pentru ambele cabane renovarea și aducerea lor la un nivel acceptabil pentru anul de grație 2022 va fi o mare provocare. Ambele cabane se află pe teritoriul Parcului Natural Bucegi, cred că sunt chiar pe teritoriul site-ului Natura 2000, ceea ce va face extrem de dificilă munca de renovare a acestora. Va fi o muncă titanică pentru obținerea tuturor avizelor și actelor necesare.

Apoi va urma renovarea în sine, cu toată organizarea de șantier pe care o presupune. Aș îndrăzni să spun că renovarea va costa ce cel puțin trei ori mai mult decât prețul plătit pe construcții.

#image_title

Dacă toate astea se vor termina cu bine, proprietarii vor avea de înfruntat sezonul extrem de scurt, poate chiar mai scurt decât cel de pe litoral. Totul e la mila vântului – dacă nu merge telecabina turiștii rămân fie blocați în cabană, fie nu pot să urce. La prețurile actuale de la telecabină trebuie să faci un credit ca să-ți permiți să stai o noapte pe munte.

Cu toate aceste dificultăți sper ca aceste două cabane să-și recupereze din gloria de altădată! Eu mă consider un norocos că am avut privilegiul să dorm acolo după câte o tură lungă pe munte. Am admirat de multe ori apusul sau răsăritul pe platou. Am prins și ploi torențiale, am prins și câte un pui de viscol. E ceva care merită să transmis generațiilor viitoare.

S-ar putea să vă placă și următoarele

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dumneavoastră de către acest site web. Utilizăm servicii furnizate de terți pentru a preveni spam-ul.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Presupunem că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate și cookies