Școală în One Cotroceni Park Offices

de Teodor
0 comentarii

One United Properties s-a angajat să doneze un spațiu în cadrul One Cotroceni Park Offices pentru a oferi o nouă casă pentru elevii de la Școala I.G. Duca, a cărei clădire existentă este clasificată ca fiind de gradul doi de risc seismic și are nevoie de modernizare și consolidare.

În cazul în care se va aproba, dezvoltatorul va pune la dispoziţie şcolii o suprafaţă de 1.390 mp pe o perioadă de doi ani, cu titlu gratuit, fără a încasa chirie. În One Cotroceni Park chiria este de circa 15 euro/mp/lună, astfel încât şcoala economiseşte peste 500.000 de euro. În plus, tot One United Properties va dona pentru amenajarea spaţiilor încă 350.000 de euro, iar mobilierul va fi mutat de şcoală.

S-a tot discutat de lista școlilor cu risc seismic. Până la urmă s-a publicat o listă cu școlile cu grad de risc seismic dar, surpriză, școala I.G. Duca nu apare pe acea listă. Și totuși acum aflăm că elevii trebuie să se mute pentru consolicarea clădirii.

Tot de la Edupedu.ro mai aflăm o chestie nasoală:

Nu se știe câte dintre aceste imobile au fost „reevaluate” recent, din clasa de risc seismic I în clasa de risc seismic II, conform denunțului public făcut de vicepremierul Kelemen Hunor, pentru ca școlile să poată accesa fonduri europene.

Pe de altă parte, dacă inițiativa celor de la One Properties ajunge să fie pusă în practică s-ar deschide calea pentru o serie de alte colaborări similare. Ar fi tare interesant să văd de exemplu o școală de stat care să-și desfășoară activitatea într-o clădire de birouri din Pipera.

S-ar putea să vă placă și următoarele

Lasă un comentariu

* Prin utilizarea acestui formular, sunteți de acord cu stocarea și gestionarea datelor dumneavoastră de către acest site web. Utilizăm servicii furnizate de terți pentru a preveni spam-ul.

Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Presupunem că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate și cookies